Смята се, че нападението е станало на фенска основа

Дете на 13 години е било нападнато във Варна от друго, по-голямо момче - също непълнолетно, което държало метална тръба в ръка. Инцидентът е от четвъртък и според думите на пострадалия сцената се е разиграла в подлез, близо до стадиона, където тренира футбол в отбора на „Спартак” (Варна). До удари не се е стигнало. Момчето разказва, че нападателят го е накарал да свали екипа, с който било облечено.

„Веднага след случая детето беше на тренировка. То беше много разстроено. Цялата случка се е разиграла на фенска основа. За нас като клуб това не трябва да се повтаря. Искаме да алармираме за тази агресия. Не разполагаме с информация дали двете деца са се познавали. Полицията се надявам да вземе мерки”, коментира директорът на детско-юношеската академия на „Спартак” (Варна) Васил Петров.

Клубът излезе с официална позиция, в която изразява възмущението си и оказва подкрепа на своя състезател. От МВР обявиха за NOVA, че нападнатото момче е разпитано в Детска педагогическа стая. Бащата на 13-годишното дете не пожела да застане пред екипа ни.

 

 

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.