Той попита защо Спортната комисия предизвика такъв обществен интерес и има такава борба за нея

Притеснителна тенденция е, че мнозинството, избрало Вежди Рашидов, се превърна в мнозинството "Капитан Андреево", а може да се превърне и в мнозинството "хартиена бюлетина". То налага дневният ред. Това каза Йордан Терзийски от "Продължаваме Промяната" за "Твоят ден".

"Ще се отзовем на поканата на президента и ще проведем консултации. Христанов стана символ в борбата за отвоюване на границата. Още в първия ден бяха разпределени комисиите. Нито едно наше желание не беше отразено. Самият факт, че толкова се държи на Спортната комисия, води към мисли, че има нещо скрито. Защо тя предизвика такъв обществен интерес и има такава борба за нея?", попита той.

Президентът кани ПП на консултации в понеделник

Според него политическите сили се опитват да налагат мнима диалогичност. "Трябва да има комисии, сформирани в партньорски дух. Действията им обаче не кореспондират със заявката за партньорство, диалогичност и градивност. Не съм оптимист, че има потенциал за реформистко мнозинство", подчерта Терзийски. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.