Кристиян Шкварек и Страхил Делийски с коментар за политическата обстановка у нас

Няма как да се състави стабилно управление, след като се залита в реторика на упреци. Това каза политическият анализатор Кристиян Шкварек в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Политологът Страхил Делийски пък смята, че все пак е възможно формирането на редовен кабинет.

Шкварек е на мнение, че „Възраждане” си противоречат по две основни линии: лидерът Костадин Костадинов от една страна твърди, че няма независими партии, които да не са командвани от посолство. А от друга страна казват, че ако получат мандата, ще го изпълнят и се надяват политическите формации да „отрезвеят”.

Отново спорове в НС заради комисиите

Вратата на „Демократична България” към ГЕРБ е отворена, смята Шкварек. „Щом лидерът на най-голямата формация в  коалицията ДБ Христо Иванов зададе някаква политическа насока, ние трябва да приемем това като насока на цялата коалиция, защото тя е водещият механизъм. ДСБ изпадат в капсулация и радикализация”, допълни той.

„Демократична България” се чудят как да се позиционират в капиталистическата класа, а в Народното събрание се сблъскват корпоративните интереси на различните части на българската капиталистическа класа, каза Делийски.

Политолог: Нови избори ще пренаредят картите

Анализаторът е на мнение, че „Продължаваме Промяната” са направили правилното решение като са приели позицията на европейска, прогресивна, лява партия, докато Делийски твърди, че „офертата че ще спрем корупцията и ще дадем парите на бедните не е лява”. Според

Кристиян Шкварек смята, че изибирателната активност не е толкова ниска, тъй като не смята, че у нас има над 6 млн. избиратели. "Български възход" е направен с чисто корпоративни интереси", заяви той и допълни, че няма как партията да бъде обединител. Според Делийски е възможно те да обединят интересите на "националната олигархия".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.