Това каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната"

ГЕРБ реши, че честни избори вече не им трябват. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков коментира в ефира на „Здравей, България” желанието на ГЕРБ, БСП и ДПС да се върне хартиената бюлетина като метод за гласуване.

По думите му през 2015 г. е имало над 460 хил. невалидни бюлетини. „Представете си каква подмяна на вота на българите може да се осъществява по този метод”, каза още Петков. Според него смесеното гласуване би увеличило купения вот в страната.

Биков: Ще подкрепим антикорупционните закони на ПП и ДБ

Бившият министър-председател отново изтъкна, че „Продължаваме Промяната” ще бъде конструктивна опозиция и разграничи разговорите за политики от тези за съвместно управление с ГЕРБ. „Това, което те не осъзнават, е, че първият ни приоритет е да решим проблема на хората. Това означава, че когато те седнат срещу нас, ние няма да влизаме в „кой е мафия и кой не е”, каза още Петков.

Цонев: Най-добрият вариант е евроатлантическата коалиция от 173 депутати да направи кабинет

Той допълни, че ако ГЕРБ състави кабинет, ПП ще гласува „за” предложения, свързани с очертаните от неговата партия 16 приоритета.

Петков коментира и дерогацията, която ще позволи по-високи компенсации за скъпите горива у нас. По думите му отстъпката, която всеки ще получава на колонката, ще е много над 25 ст. за литър гориво.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.