Той каза, че хората трябва да имат право да избират как да гласуват

ГЕРБ ще подкрепят предложението за закупуване на нови F-16, каза депутатът Георг Георгиев в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„Целият Европейски съюз, всички демократични държави гласуват с хартия”, подчерта той. И напомни, че германският конституционен съд отмени изборите с машина, тъй като те са несигурни и произвеждат съмнения за качеството на резултатите. „Съмнявам се германският конституционен съд да е толкова по-неинформиран и назадничав от нашите политически представители, които са се вкопчили в машините”, заяви Георгиев.

Иванов: Заради хартиената бюлетина се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, кумуват ДПС

ГЕРБ иска да върне хартиената бюлетина, защото общество, което е демократично, трябва да има право на избор, каза още депутатът. 

„Нямаме доверие в машините и не сме само ние. Представители на ДБ и ПП се усъмниха в достоверността на вота, който те произвеждат. Кодът не е достъпен и е достояние само на една фирма”, добави депутатът.

„Машината в един момент може да улесни гласуването, но в друг момент може да улесни искащите да злоупотребяват”, каза той.

Консенсус може да се гради около евроатлантическата ориентация на България, смята Георгиев. Според него някои политически представители са заложили на междуличностните сблъсъци.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.