По думите му сегашните управляващи трябва да опитат да съставят програмно правителство

Повече от месец след изборите - нямаме редовно правителство. А контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси дори не успя да се срещне с всички партии. Тя трябваше да работи по модела на една друга контактна група от преди 30 години, която успя да събере несъбираемото - седесари с бивши комунисти. В “Срещу течението” Евгений Генчев разговаря с нейния идеолог Димитър Луджев.

"Тогава имаше съвсем друг тип контактна група - на кръглата маса - на СДС и на БСП - на Пирински. Там се подготвяха всички споразумения. След това имаше такава и в парламента. И тогава и сега ситуацията е патова, но тогава БСП имаше мнозинство, а сега няма. Имахме значително по-малко депутати от тях, но се оказахме двигателя на парламента. Взехме големите общини в страната и създадохме коалиционно правителство", спомня си той.

По думите му някой е трябвало да изведе страната от кризата. "Спечелихме изборите, въпреки че СДС се разцепи, бяхме на куц крак. Нямаше да спечелим, ако не беше Желев и високия рейтинг на правителството. Да пробват и сега да създадат програмно правителство. БСП, ДБ, БВ дори ДПС трябва да участват в контактната група", призова Луджев.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.