Инцидентът е станал малко след 18 часа

Тежка катастрофа с автобус е станала между Свиленград и Тополовград, в района на село Младиново, научи NOVA. По първоначални данни има поне един загинал пътник и над 19 ранени. Сред пострадалите няма хора с опасност за живота. Всички те са транспортирани в болници в Хасково, Харманли и Свиленград.

Жертвата е жена, която се е возила в превозното средство, потвърди здравният министър Асен Меджидиев пред NOVA NEWS.

В автобуса са пътували и четири деца. За щастие, те не са пострадали.

Инцидентът е станал малко след 18 часа. Автобусът е с бургаска регистрация и е превозвал 40 души, връщащи се от екскурзия в Гърция. Превозното средство е паднало в дере, след като излязло от пътя на завой.

Към мястото на катастрофата са изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила, уточняват от МВР. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Пред униформените той е обяснил, че на завой автобусът е поднесъл. Екип от 4 следователи извършва огледи, предстои назначаването на експертизи.

Спасените хора от автобуса са подслонени в сградата на кметството на Младиново.

Собственикът на автобуса Димитър Костадинов заяви пред NOVA, че все още нищо не знае, защото не може да се свърже със служителите си заради липса на обхват. Той увери, че към мястото пътува друг автобус, за да прибере хората. Костадинов не пожела да каже кога автобусът е преминал технически преглед и дали водачът е имал сменник.

Около 22:30 часа кметът на Бургас Димитър Николов даде изявление пред медиите. Той обяви, че е пристигнал автобусът, който ще извози 17 човека към кметството на село Младиново.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.