Мъжът е обвиняем за жестоката катастрофа на бул. "Черни връх"

Ключов етап от процеса срещу Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа с две жертви на столичния булевард „Черни връх”. Съдебен състав реши да даде ход на делото по същество. Близките на една от жертвите предявиха иск за над 1 милион лева към Семерджиев.

Защита и обвинение се срещнаха, за да изчистят неяснотите около съдебния процес. Според адвоката на Семерджиев в обвинителния акт не било записано конкретно как, къде и защо той е държал наркотици в колата си. Не било ясно и защо случаят е особено тежък.

СНИМКИ ОТ СЪДА ВИЖТЕ ТУК

Прокуратурата не се съгласи с тези твърдения и обясни, че по никакъв начин не е нарушено правото на защита на Семерджиев. Семейството на едно от загиналите момичета предяви граждански иск - по 250 000 лв. за всеки един от петимата му членове.

„Мисля, че е безчувствен. Вярвам, че има справедливост. Аз съм силно вярващ човек и смятам, че ще има възмездие за него”, каза майката на една от загиналите при инцидента Диана Стефанович.

Следващия понеделник, в първото съдебно заседание, показания трябва да даде полицаят от Първо РУ Симона Радева.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.