Кои животни ще посрещнат първата си Нова година там

Много са животните, които ще посрещнат първата си Нова Година в зоопарка в Стара Загора.
Своите първи празнични дни ще имат Носатите мечета, които са най-новото попълнение на зоопарка. Сред младежите в него са и два леопарда и новородените мечета, които нямат и годинка. Кръстени са Тишо, Мишо и Тошо.
 
Според директора на зоопарка Ивелина Илиева обитателите се радват на празнично меню.  "То включва месо във формата на панделки за хищниците. Така да почувстват различно настроение", обясни тя.
Гледачката Катя определя лъва Симба като най-милото животно в зоопарка. "Точно като едно голямо коте е, много контактен и говори. Животните ни са спокойни, нямам притеснения за фойерверките и пироефектите. Смятам, че старозагорци все повече спираме да ги използваме заради бездомните животни", посочи тя. 
 
Новородените мечета Тишо, Мишо и Тошо ще навършат една година през януари. Определят ги като любвеобвилни и игриви. Зоопаркът ще работи и на 1 януари и няма да е с намалено работно време. 
 
Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.