Обвиненият е направил самопризнания

Има задържан за убийството на 67-годишен мъж в дома му в хасковското село Гарваново. Аутопсията на трупа показала, че смъртта е настъпила вследствие на множество нанесени удари в главата с твърд, тъп и тежък предмет.

Намериха труп на мъж в Хасковско

Обвиненият е направил самопризнания. Той е задържан в Благоевград около шест часа след извършването на престъплението. Пред органите на реда обяснил, че искал заем от 200 лв. от жертвата. И друг път бил взимал пари от него, но този път му било отказано, след което възникнал спор.

Соченият за извършител казал на близките си да поддържат версията, че ще пътува за Германия, но полицията установила, че до преди Нова година той работил във фабрика за обувки в Благоевград, обясни директорът ОД на МВР- Хасково Атанас Ненков.

Окръжният прокурор Иван Стоянов каза, че престъплението е извършено с особена жестокост и за него Наказателният кодекс предвижда лишаване на свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.