Той каза, че позицията за Украйна е евроатлантическа, а не единна с ГЕРБ

ГЕРБ е основната пречка, за да може да се случи нищо в държавата. Те саботират процесите. Позицията за Украйна е евроатлантическата, това не е една позиция с ГЕРБ. Има начин да се разберем по външнополитическите въпроси. Когато въпросите опрат до вътрешната политика, нещата стоят по коренно различен начин. В момента, в който поставим темата за съдебната реформа, абсолютно всичко се блокира. Това каза депутатът от „Демократична България“ Стоян Михалев в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той посочи, че коалицията с БСП в кабинета на „Продължаваме Промяната“ е имала за цел да свали ГЕРБ от власт. „Тя реално свърши тази работа“, поясни депутатът.

За дясното обединение с ПП той посочи, че партиите, които съставляват „Демократична България“, са имали свои партийни форуми, на които са дали мандат на лидерите си за започване на преговори с ПП за общо явяване на парламентарните и местните избори. Михалев посочи, че предстоят разговори и уточняване на различни детайли. Ако обединението няма добър резултат, това ще постави под въпрос активностите занапред.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.