Авторката търси обяснение на мистериозни археологически находки

В книгата си „Скрито наследство” Ирена Григорова изследва скритото наследство на Балканите. Авторката търси обяснение на мистериозни археологически находки.

„Аз, когато пътувам по мистичните пътеки на България, попадам на различни места. Влизам и в музеите им. И така през годините започна да припламва едно пламъче в мен към праисторията, защото тя е много интересна. В един момент започнах да се заглеждам и да си давам сметка, че в тези зали има някакви толкова причудливи, и странни, и необясними, и неразгадаеми за мен фигурки, че все по-често започнах да се спирам там”, разказа авторката на книгата.

В книгата има 259 снимки на странни, необясними артефакти и изображения.

„Има много автори американски и всякакви всъщност, които пишат за необяснимите находки. Тук обаче такъв интерес има основно в интернет. Може би това, че аз толкова много пътувам, доведе до това да обръщам толкова много внимание на България и Балканите”, разказа още Ирена Григорова.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.