Той се организира от фондация „Пазител на традициите”

Започна конкурсът „Рецептите на баба”. Той се организира от фондация „Пазител на традициите”. Идеята се ражда през 2009 година.

„Концепцията от рисунка на кулинарна тема порасна и се разви. От няколко години в нея има и литературна творба на кулинарна тема. От миналата година в регламента има рецепта - регионална, автентична”, обясни Пеньо Иванов- Васко, организатор на инициативата „Пазител на традициите”.

На миналогодишния конкурс е имало много оригинални, автентични, регионални рецепти, разказва още той.

„По време на „Пъстра трапеза” има две неща, които са ме впечатлили силно в годините на различни места в България. В Свищов, в първите години, една баба представи рецепта за халва от царевично брашно. Това показва, че когато хората не са имали голямо разнообразие, са намирали начин да внесат още нещо като идея. В района на Благоевград имаше баница от чревца”, разказа още Пеньо Иванов-Васко.

Конкурсът „Рецептите на баба” ще продължи до 19 февруари. Дотогава могат да се пращат рисунки. Спечелилите ще получат грамоти.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.