По инициатива на ДПС, либералите стартираха мащабната дарителска кампания и в Европа

Партия АЛДЕ, начело с лидера на европейските либерали Илхан Кючюк, стартира мащабна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия.

„Загубени са хиляди животи. Десетки хиляди семейства са останали без подслон. И хиляди сгради са превърнати в развалини. Европа действа бързо и няма да остане безучастна. Най-голямата добродетел на човечеството е грижата един за друг. Благодарим ви за това, че мислите да помогнете на жертвите на тази нещастна трагедия.“, се казва още в писмото, с което партия АЛДЕ стартира мащабната кампания.

По-малко от час след официалното обявяване на кампанията, писмото е достигнало до повече от 20 000 адресата.

Междувременно в цяла България отвориха врати десетки пунктове за събиране на средства и материали от първа необходимост по инициатива на ДПС. Мащабната дарителска кампания е в подкрепа на пострадалите в опустошителното земетресение в Турция, както и на семействата на загиналите. Даренията се събират в складовата зона в Хасково в координация с местните ръководители на ДПС по региони.

ДПС разкри дарителска сметка, средствата от която ще бъдат предоставени в помощ на бедстващите.

Търговска банка Д АД

IBAN: BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.