Жената е позната на полицията, каза вътрешният министър Иван Демерджиев

Бременна лекарка и приятелят ѝ - ефрейтор от армията, част от канал за трафик на мигранти. Жената управлявала кола с осем сирийци, а мъжът карал отпред като пилотен автомобил. В схемата е замесен и 25-годишен мъж, чиято майка три дни го издирваше, докато той вече е бил в ареста.

Заловиха голяма група мигранти на АМ "Струма" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жената, бременна в седмия месец, е била зад волана на автомобила. Превозвала трима мигранти на задната седалка и четвърти в багажника. В момента на задържането ѝ 39-годишната лекарка от Университетската болница в Пловдив е в официален болничен. Ръководството на лечебното заведение казва, че е безупречен лекар и няма провинения. Работещите в отделението по анестезиология не са я виждали от няколко месеца

„Това не е първата простъпка на бременната жена, залавяна е и по-рано да шофира с наркотици, включително след употреба. Така че нашето участие на МВР в тази операция е по задържането на колата с мигранти, която е шофирала бременната жена”, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев.

Главният секретар на МВР: В строителството е потънал огромен държавен ресурс, очакват се арести

Мъжът, с когото жената живее, е военен ефрейтор и е шофирал пилотна кола пред лекарката с мигрантите. Димитър Динчев е служител в авиобаза „Крумово”. В дома им в село Труд екипът на NOVA не откри никого.

Третият задържан за тази схема е 25-годишният Георги Божиков от същото село. Преди два дни майка му го обявява за издирване, след като от няколко дни е в неизвестност, а телефоните му не отговарят. „Едва тази сутрин разбирам от служебния защитник, че той е задържан - за трафик на хора. Има дългове и мисля, че това го е принудило, за да се изчисти”, каза майката на задържания Веселина Божикова.

Признал, че преди това е превозил още четирима мигранти, които е изоставил край Хасково. „Той няма нито кола, нито шофьорска книжка”, подчерта Божикова.

Двамата мъже са в ареста с определение на Военния съд в Пловдив от снощи. Заради здравословното състояние доктор Персенска е под парична гаранция от 5 000 лева. Мярката и тримата може да бъде обжалвана.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.