Тя бе преустановена заради COVID пандемията

От 1 май в Делфинариума във Варна отново ще може да се плува с делфини – атракция, която временно не се предлагаше заради COVID пандемията.

С красивите и дружелюбни водни животни ще могат да плуват само навършилите 12 години. Те ще носят специални жилетки, но въпреки това от управата на Делфинариума предупреждават, че желаещите трябва да имат умения по плуване. Дълбочината на басейна е 3 м, а температурата на водата – 21-24 градуса.

Азорските острови – раят за любителите на природата и спа ваканциите (ВИДЕО)

Това не е медицинска или лечебна процедура, поясняват от атракциона.

Контактът с делфини се осъществява в група от максимум шестима души. Преди това те преминават инструктаж от треньор. Подписва се и декларация, че посетителят е запознат с условията и ще спазва указанията.

Снимки по време на плуването с делфини се правят само от специален фотограф срещу заплащане. Той заснема всеки участник поотделно, а кадрите се изпращат по имейл. Възможно е получаване и на хартия срещу допълнителна такса.

КАДРИ ОТ ДРОН: Танцът на стадо делфини край бреговете на Чили (ВИДЕО)

Делфинариумът прави по две представления на ден - в 12 ч. и в 15.30 часа, изнасяни от делфините Доли, Йоана, Бимбо, Кимбо и Флипър. Те изпълняват скокове на височина, двойно салто, троен аксел. Част от представлението е и спасяване на човек във водата. Делфините също така пеят и танцуват - рокендрол и валс, и играят футбол с публиката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.