Причината - Кирил Петков и Асен Василев са в чужбина

"Няма да отидем на срещата с ГЕРБ-СДС. Вече сме им изпратили официален отговор, в който казваме, че за да бъде съдържателен разговорът, Кирил Петков и Асен Василев трябва да присъстват. А те в момента са в чужбина. Предложихме поромяна в датата на срещата и двамата лидери ще дойдат директно от летището". Това каза акад. Николай Денков в кулоарите на парламента в коментар на поканата от страна на Мария Габриел за среща с коалицията ПП-ДБ още днес.

Атанасова: Коалицията ПП–ДБ от "Има как" се превърна в "Няма пък"

Според Денков това, че "те държат да направят тази сцена, в която седят от едната страна масата, а другата е празна", показвало, че ГЕРБ-СДС не искат съдържателна среща.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и обявеното от кандидат-премиера Мария Габриел намерение да поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. „Ние отдавна казваме, че главният прокурор е проблем в правосъдната система не толкова като личност, колкото като институция, която не подлежи на контрол. Радвам се, че най-сетне стигнахме до това разбиране”, заяви Денков.

Той обаче бе категоричен, че подкрепата за правителство на ГЕРБ-СДС не предполага партията му да застане само зад една дейност. "Важно е какво ще бъде свършено и кой ще осигури тази подкрепа

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Маргарита Стоянчева