Причина - призивът на държавния глава да не се осъществява втория мандат за кабинет

Протест на поддръжници на „Продължаваме Промяната - Демократична България” се проведе пред Президентството. Причина за недоволството е призивът на държавния глава Румен Радев да не се осъществява вторият мандат за кабинет.

На протеста присъства парламентарната група на ПП-ДБ, а Кирил Петков заяви, че случилото се в понеделник на „Дондуков” 2 е атака срещу парламентарната държава.

 „Хората, които се опитват да върнат старите системи. Старите служби за сигурност, които работят от сутрин до вечер, за да правят компромати, реално усещат, че губят историческото си време”, смята Петков.

Радев при връчването на папката на ПП-ДБ: Този мандат е дискредитиран

„В момента сме на кръстопът. В момента се спуска нова Желязна завеса в Европа. Нова Желязна завеса, която разделя Европа на две. Европа - свободна, демократична, просперираща или  Европа на бившия Съветски съюз”, коментира Асен Василев.

Петков не каза кога е извикан за разпит в прокуратурата след скандала със записите. Пред Президентството се чуха призиви да не се посяга на парламентарната република.

„Не мога да повярвам, че е възможно по такъв начин да се отнася президентът на България с представители на легитимно избрана политическа сила”, заяви протестиращ.

Малко по-късно протестът прерасна в шествие и стигна до Народното събрание.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.