Премиерите на Нидерландия и Люксембург бяха на разговори в Белград

Засилена дипломатическа активност в опит да се намери изход от кризата между Сърбия и Косово. Премиерите на Нидерландия и Люксембург разговаряха в Белград със сръбските власти и призоваха за стъпки към деескалация и нормализиране на отношенията между двете страни.

Междувременно, бившият американски президент Бил Клинтън, който помогна за спирането на войната в Косово преди повече от две десетилетия, призова косовското правителство да спре действията си в населената предимно със сърби северна част на Косово.

След бунтовете: Втора по-спокойна нощ във Франция

"Косоварите създадоха тези четири града в полза на сърбите, за да им дадат още четирима кмета, както и място в парламента. Така че мисля, че сърбите направиха грешка, като не гласуваха. И мисля, че е лесно за албанците, които сега са мнозинство, да се опитат да използват момента и да отбележат точка. Но истинското нещо, което трябва да направим, е да спрем тази глупост", призова Бил Клинтън, президент на САЩ (1993 – 2001).

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.