Отскоро на мястото важат нови правила

В разгара на лятото, когато често имаме желание да захвърлим буквално всички дрехи, кореспондентът на NOVA от Франция ни отвежда в дестинация номер едно в света сред почитателите на нудизма. Там е позволено ходенето без дрехи на над 500 места - къмпинги, ваканционни селища, плажове.

Годишно курортното градче Кап д’Агд посреща около 50 000 натуристи от цял свят. Именно те са „белите дробове” на местната икономика, но това лято нещата се променят. Кметът на града забранява голотата там.

Хиляди нудисти се събраха за арт инсталация на плаж в Сидни (ВИДЕО)

Причината - местни магазини се вдигнаха на бунт, изправени пред фалит. Никой не купувал бански и дрехи, а търговците били принудени да затварят. Повече от 1500 души могат да останат без работа, още повече на място където безработицата е висока и през зимата.

„Да” на натуризъма, но не и ако той ще съблече местната икономика”, възкликна кметът на Кап д’Агд.

Решението, разбира се, ядоса натуристите, които претендират, че именно техните пари хранят градчето.

"Това е лудост ! Все едно да забраниш на католиците да ходят в свещения град Лурд”, гневят се почитателите на голотата.

Така, поставен под огромен натиск, кметът трябваше да вземе консенсусно решение, което да задоволи и двете страни - носенето на прашки, става задължително по плажната ивица в Кап д’Агд. А курортното градче ще запази репутацията си на секси и шик лятна дестинация.

В Европа, Франция определено е най-популярната страна сред почитателите на нудизма, но привлекателни места, където плажуването без бански е разрешено, има още в Гърция и Хърватия.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook