Трима са в болница

Един човек загина след токов удар във Варна. Инцидентът е станал при изграждането на шатри за предстоящо празненство в Екопарка в града. При поставянето на конструкциите обаче се образува волтова дъга, която убива на място единия от работниците, а други трима са настанени в болница с изгаряния, но без опасност за живота.

"Сега са в стабилно състояние. Няма опасност за живота им. Налага се поне 24 часа наблюдение в интензивно отделение. Имат малък процент изгаряния, но са дълбоки", твърди д-р Мария Калапиш, ВМА-МБАЛ Варна.

Един загинал и трима с опасност за живота след токов удар в парк във Варна

Все още няма яснота как се е стигнало до инцидента, а от фирмата отказаха коментар за случилото се. Бащата на загиналият мъж обаче има обяснение и е категоричен, че синът му няма вина за случилото се. 

„Били са шестима човека - трима са в болница. Загина синът ми. Той има опит от 7-8 години. Няма никакво обозначение на стълбовете на парка, че има някакво напрежение. Чисти голи стълбове”, каза Йордан Йорданов.

А от Окръжната прокуратура вече водят разследване по случая. Започнала е и проверка на Инспекцията по труда. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.