В момента той е член на Сената от Либералната партия, която е водена от бившия президент Болсонаро

Легендата на бразилския и световен футбол Ромарио е бил приет в болница с инфекция на червата, но остава в стабилно състояние, съобщи лекарят му в петък. Бившият футболист е бил откаран в лечебно заведение в четвъртък вечер, след като се оплакал от дискомфорт и болка. В момента той е член на Сената от Либералната партия, която е водена от бившия президент на страната Жаир Болсонаро.

Повече от 230 000 души се сбогуваха с Пеле (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ромарио, който е световен шампион със Селесао от Мондиал 94 в САЩ, е бивш нападател на "Барселона", "Валенсия", "ПСВ Айндховен", "Фламенго" и "Вашко да Гама". Въпреки че състоянието му е стабилно, все още няма информация кога ще го изпишат от болницата. През 2021 57-годишният бразилец се подложи на спешна операция за премахване на жлъчния мехур.

Бившият футболист започна политическата си кариера през 2010 г. и през същата година бе избран за федерален депутат от щата Рио де Жанейро. Той бе избран за сенатор на същия щат през 2014 и беше преизбран осем години по-късно за нов осемгодишен мандат. Като депутат, той изтъкна със защитата на каузата за децата с увреждания и с приноса си към спортното законодателство, както и с резките си нападки срещу футболни организации и политици.

Един от най-великите голмайстори в историята на Бразилия, освен световната титла през 1994, Ромарио има сребърен медал от Игрите в Сеул през 1988, два трофея от Копа Америка - 1989 и 1997, както и триумф за Купата на Конфедерациите през 1997. 

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

Източник: БГНЕС