Интересната инициатива се развива в зоопарка в Стара Загора

Горещите летни дни са предизвикателство за всички нас. Те са трудни и за стотиците обитатели на старозагорския зоопарк. За голяма част от тях жегите са направо непосилни.

През последните седмици почти липсват прохладният вятър и дъждът в района. Но всеки ден малчуганите от зооучилището и служителите на зоопарка се грижат за прохладата на обитателите. Хранят маймуните и лемурите с ледени близалки. За всички видове хладните лакомства са различни. Гледачите казват, че животните обожават замразено грозде, например.

Раздадоха цветни ледени близалки на маймуните в зоопарка в Лондон (ВИДЕО)

Ледени близалки, само че доста по-големи, има и за мечетата. Те са направени от всичко, което животните обичат - дини, пъпеши, моркови, чушки.

Жегата кара обитателите на зоопарка да се крият на сянка във вътрешните помещения, поради което много от посетителите не могат да им се порадват. „Най-често се крият тигрите, лъвовете и леопардите, но в най-горещите часове това важи за всички животни”, казва директорът на зоологическата градина д-р Ивелина Илиева. Така в горещото време, оказва се най-голяма атракция са малките и големи мечки. За тях най-горещите часове на деня са време за баня в басейна и забавления, които всички гости оценяват.

За да се видят животните, от зоопарка съветват мястото да се посещава рано сутрин или късно следобед.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook