Очаква се демонстрации да има в повече от 20 града

Вълна от протести срещу насилието залива страната. Повод за демонстрациите е случаят с жестокото нападение над момиче в Стара Загора.

В 18.00 ч. протестиращи ще се съберат пред съдебните палати на над 20 града.

Арести и разпити заради момичето с 400 шева (ОБЗОР)

Първият протест беше насрочен за Стара Загора, откъдето е жертвата на атаката с макетно ножче. След това към списъка лавинообразно започнаха да се включват още много градове. За София е насрочен национален протест.

Случаят стана известен в петък, когато в ефира на NOVA близки на малтретираното 18-годишно момиче разказаха за изключително тежките рани, които са ѝ били нанесени. В края на юни тя била приета в болница, където са ѝ направили 400 шева.

В неделя сутринта соченият за извършител – приятелят на пострадалата, беше задържан. Междувременно от прокуратурата заявиха, че ускоряват разследването по случая.

Според Диана Димова от фондация "Мисия криле" случаите на насилие не намаляват. "Към нас се обръщат жени, които търсят информация след като са били жертви на насилие, нямат доверие на правораздавателните органи, затова отказват да подават сигнали и искат да останат анонимни", заяви тя. И допълни, че е много важно да се усили гласът на жертвите на насилие.

Съдът за обезобразеното момиче: За да е налице средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНАТА АГРЕСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК