Ангел Керепиев временно е отстранен от длъжност

Образуваха дисциплинарно производство срещу началника на РУ-Стамболийски гл. инспектор Ангел Керепиев заради случая с убития Димитър от Цалапица. Това става със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Полицейският шеф временно е отстранен от длъжност до приключване на производството, за да не бъде затруднено разкриването на обективната истина, пишат от МВР.

Една от фамилиите, замесени в убийството на Димитър, се изселва от Цалапица

Малко по-рано днес заместник-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с близките на убития младеж. Той ги запозна с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. На близките е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

Майката на убития Димитър: Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо

По разпореждане на ръководството на Вътрешното министерство през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Единият близнак от Цалапица призна: Станах свидетел на убийството на Димитър

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния младеж, допълват от силовото ведомство. 

Какво се случи в Цалапица

Тази сутрин за пореден път близките на убитото момче настояха за оставки. „Искаме оставка на началника на Районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев заради неработеща структура на МВР. Които се забавиха с издирването на моя син, които не приемаха нищо от насоките, които им давахме”, каза майката на убитото момче Атанаска Бакалова.

С „Убийци, ще ви изтръгнем езика!” посрещнаха в съда близнаците от Цалапица

Жената подозира полицейски чадър. „На нас ни се отричаше, че те могат да имат вина, тъй като Рангел е имал двупосочен билет. Той замина на 24-ти. Те имаха ден и половина да бъдат заловени, да бъдат притиснати, разпитани дори”, смята Балабанова.

Напрежението ескалира още снощи, когато протестиращите окупираха дома на полицейския началник в Стамболийски. Повече от половин час го освиркваха и скандираха пред къщата му, а след това върху оградата на имота закачиха част от плакатите със снимките на убития Димитър. Майка му твърди, че вече има опити за сплашване на протестиращи.

„Хора са били сплашвани, че идват на протестите. Миналата вечер, когато затворихме кръгово с мирен протест, са записвани номерата на хора”, посочи Бакалова.

Пребит до смърт и заровен: Намериха тялото на издирвания Димитър

Все още няма отговор от германските власти дали издирваният Рангел е задържан. „Със сигурност е в Германия. Има слухове, че се е чувал с близките си, че е казал, че няма да се прибере доброволно”, коментира кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Майката на убития млад мъж заяви, че ще се бори докрай, за да бъде разкрита истината за убийството на сина ѝ. „Още не може да кажем на сестричката му, че нейното братче го няма. Нейният батко го няма. Сега вече светът за мен рухна”, сподели жената. В събота в селото готвят национален протест.