Скоро не сме имали такова професионално покушение, каза журналистът Стефан Миланов

Заради големия обществен интерес и оскъдната информация за разследването на показното убийство на Алексей Петров, в публичното пространство витаят различни непотвърдени версии за  престъплението. Кои от тях са възможни? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” направиха журналистът от "Клуб Z" Стефан Миланов и Асен Григоров, издател на "Булевард България".

Премиерът свиква МВР и службите за сигурност

„Мълчанието на разследващите органи е правилно. Скоро не сме имали такова професионално покушение, ако не броим това в ЮАР срещу Красимир Каменов-Къро”, каза Миланов.

Според Асен Григоров убийството не е политическо, въпреки че има такъв ефект в развилата се вече ситуация. „Смятам, че безспорно установените факти от властите трябва да бъдат коментирани. Именно защото мълчанието поражда слухове”, добави Григоров.

Експерти: Алексей Петров е подценил ситуацията (ОБЗОР)

Той изрази съмнение относно твърденията, че Алексей Петров е искал да се завърне в държавните служби.

А Стефан Миланов заяви: „Има едни хора, на които всичко им е чисто, всичко им е наред. Прокуратурата, следствието, полицията не откриват нищо за тях. Но когато стане проблем, всички се отричат от тях. Другият такъв човек е Делян Пеевски. С него никой не иска да прави бизнес никога, не се сформират коалиции. А пък на него всичко си му е наред, той няма нито едно обвинение. Алексей Петров беше на същото ниво".

От Министерският съвет пък обявиха, че премиерът Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и службите за сигурност в петък следобед.

Повече по темата гледайте във видеото.