Той разкритикува преместването на Народното събрание в сградата на бившия Партиен дом

Председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов разкритикува преместването на Народното събрание в сградата на бившия Партиен дом. В своята декларация в началото на новата пленарна сесия той посочи, че днес е „един позорен ден от най-новата българска история”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Защото Народното събрание започва работа не в сградата на Народното събрание, а в централата на Българската комунистическа партия. Никой в тази страна не нарича тази сграда Народното събрание. Всички я наричат Партийният дом. Защото тя е точно това – партийният дом на БКП. Но аз ви разбирам. Вие се върнахте у дома си. Тук, вие, бившите комунисти от ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, както и вие ПП - ДБ – деца на бившите комунистически велможи на БКП. Както и вие БСП – идеологическите наследници на комунистите. Тук всички вие сте у дома си. Всички заедно спокойно може да върнете петолъчката на покрива на тази сграда, защото тя отново е пълна с комунисти”, добави той.

Денков за новия сезон на НС: Най-важното е да се подготви бюджетът

По думите му, когато народът „измете” сегашното управление, заседанията на парламента отново ще се преместят в историческата сграда на Народното събрание. „Днес е позорен ден и защото едно вредно Народно събрание ще започне отново да работи. Какво направихте досега? Приехте един нефелен закон за домашното насилие, който успешно преработихте и направихте още по-нефелен”, е мнението му.

Йорданов допълни: „Поне формулирахте интимната си връзка със законово определение. И когато Бойко Борисов или Делян Пеевски обършат един шамар на общата си нежна половинка Кирил Петков, той ще може да ги съди за домашно насилие”.

Вигенин: Министърът на отбраната по-често е бил в Киев, отколкото в българския парламент

„Ако направите всички брутални поразии, които сте замислили, ви желая искрено приятна разходка по българските улици, когато след няколко месеца литър бензин стане над 3,50, а токът, след като премахнете защитата за домакинствата, стане три пъти по-скъп”, каза още той от парламентарната трибуна.

„Днес е позорен ден. Позорен и защото вашата „сглобка”, зачената в грях и алчност, продължава да съществува. По-отвратително управление можеше да има, само ако след падането на комунизма, БКП и СДС се бяха прегърнали. И основната вина в момента е на ГЕРБ. Вие от ГЕРБ, прекрасно знаете, че ПП-ДБ са безгранично алчни, безгранично неморални, безгранично нагли и, което е най-лошото, безгранично некадърни. И вие им дадохте да се играят на управляващи с живота и бъдещето на българските граждани. Вие го направихте за власт, съзнателно, знаейки колко са вредни. И това ви прави по-алчни и по-неморални от тях. Вие сте виновни. И затова вие ще бъдете виновни за всички беди, които ще последват оттук нататък. И вие ще понесете последствията. Днес е един позорен ден, но, от друга страна, е началото на края на този позор”, заключи Йорданов.