Изчакването за влизане в южната ни съседка е час и половина

Километрично задръстване от автомобили в посока Гърция. Тапата на автомагистрала „Струма” започва в района на село Марикостиново, което е на около 5 км от граничен пункт "Кулата".

По информация на зрители на NOVA преминаването на границата отнема на шофьорите между час и час и половина. Причина за натовареното движение са многото автомобили, които се отправят към южната ни съседка в едни от последните почивни дни на лятото.

РЕМОНТЪТ НА "ДУНАВ МОСТ": Кога отварят участъка

"Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на ГКПП „Промахон“ не позволява да се отворят повече трасета", каза за БТА дежурният служител на Главна дирекция "Гранична полиция".  

Интензивен е трафикът за леки автомобили и на граничния пункт „Маказа“, съобщават от "Гранична полиция" на официалния си сайт. От там препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо – гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“, „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, съобщават още от Главна дирекция „Гранична полиция“. 

Очакваме и Вашите сигнали в рубриката ни „Моята новина”.