Блокиран е достъпът от двете страни на висящия мост "Джон А. Рьоблинг"

Заплаха за бомба затвори моста между Синсинати и Ковингтън в в щата Мисисипи, САЩ, след като мъж заплашва да "убие всички", ако "не получи 400 хил. долара", предаде dailymail. Бреговата охрана спря движението по река Охайо, а предприятията са евакуирани. 

Мъжът отправил бомбената заплаха към властите в 5,24 ч. сутринта в сряда. Околните райони на река Охайо са евакуирани, а властите проверяват дали заплахата е достоверна. От полицията в Ковингтън съобщават, че блокират достъпа на всички превозни средства и пешеходци от двете страни на висящия мост "Джон А. Рьоблинг".

Фалшив сигнал за бомба на Летище Бургас

Източници съобщават, че мъжът се е обадил на властите и е заплашил да "убие всички, ако не получи 400 000 долара", като постави тръбни бомби на моста. Анонимният добавил, че "ще застреля полицаите", ако насочат оръжие към него. 

Властите не са потвърдили дали заплахата е реална, но на посоченото място са десетки служби за спешна помощ. Офисът на Бреговата охрана в Кълъмбъс предупреждава всички лодки да избягват района. Първите спасители са във водата, за да направят оглед на зоната.

Заловиха петима, подготвяли бомбен атентат в Турция

Полицията в Ковингтън потвърди, че чака щатът Кентъки да изпрати повече ресурси, но отказа да коментира повече. Властите също така работят, за да потвърдят дали анонимната заплаха ще засегне други мостове в района.  

Източник: dailymail