Депутатът от ПП-ДБ коментира неуспешния вот на недоверие

Нека не се заблуждаваме, че в политиката човек може да има доверие на някого. По-скоро имаме ясна програма, която изпълняваме. Така депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България” коментира дали вече си имат доверие с ГЕРБ-СДС, след като получиха подкрепа от тях при гласуването на вота на недоверие.

ПРОВАЛ НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ: Кабинетът „Денков” оцеля

„Днес доверието, което правителството „Денков – Габриел” получи в зала показа, че е правилното нещо, което трябваше да се случи за България”, допълни той. Отсъствието на Бойко Борисов и депутати от ГЕРБ по време на гласуването си обяснява с това, че са били сигурни, че кабинетът ще получи подкрепа.

Митев каза, че се радва, че имат „силни опоненти във всички конфигурации на нашите политически взаимоотношения с всички групи в Народното събрание”. „Това ни прави силни, издръжливи и дава надежда, че „Продължаваме Промяната” тепърва започва да се развива като политическа платформа”, добави той.

„За 128 дни кабинетът „Денков” направи неща, които не са се случвали. Върнахме икономиката на крака, инфлацията се върна на нивата си преди коронавируса, МВФ подобри прогнозата си българската икономика”, е мнението на депутата.

Народният представител от ПП подчерта, че застават твърдо зад министрите си. „Те успяха да направят и невъзможното, за да реализираме 62 от 66 реформи. Резултатите говорят по-добре от мненията”, добави той.

„Българското общество иска да има редовно правителство, защото няма алтернатива. Коя е алтернативата? ИТН – да изпращаме космонавти в Космоса, „Възраждане”, които искат да излезем от ЕС и НАТО и да станем част от Русия? БСП – даже не искам да ги коментирам. Радостин Василев знаете ли защо е независим – защото нищо не зависи от него”, е позицията на Митев.

Целия разговор гледайте във видеото.