Ниската избирателна активност се дължи на недоверие в политическата система, смята вицепрезидентът

Гласувах за силен човек, който показа, че има позиции. За човек, който не се притеснява от дебати, който има своите решения и не се измъква с общи формулировки и с усмивки. За човек, който не се притеснява да говори за проблемите и дава предложения. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като упражни правото си на вот на балотажа в София.

Тя подчерта, че гласува с машина от момента, в който има такава опция. „Независимо от целия хаос, който беше създаден, смятам, че това е най-добрият и най-защитеният вот. На фона на репортажите за хартиени бюлетини, вероятно ще дойде време - другата седмица, да се направи сериозен анализ, за да защитим правото си на избор”, каза Йотова.

По отношение на искането за освобождаване на председателя на ДАНС, Йотова уточни, че този въпрос предстои да се разгледа. „Неизвестните са много, ние не знаем какви са резултатите от проверката, както на министъра на електронното управление, така и на неговия заместник, къде е тази флашка и какво има на нея. Предстоят отговори, които ние, като общество, трябва да получим. В едно съм сигурна: този въпрос не се решава с изявление в навечерието на изборите, нито в изборния ден”, добави Йотова.

Тя уточни, че ниската избирателна активност според нея се дължи на недоверие в политическата система.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК