Сроковете по подготовка изглеждат доста разтегливи, може да са поне пет години, каза министърът

Работи се по инициатива за разширяване на магистрала "Тракия" с по още една лента за всяко платно на движение, каза в минутите за парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

Той отговори на въпрос на народните представители Емил Янков, Ангел Георгиев, Кръстьо Врачев и Никола Димитров относно действията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно разширяване на автомагистралата.

Повдигнаха обвинение на турския гражданин, заловен да превозва мигранти на „Тракия”

Сроковете по подготовка изглеждат доста разтегливи, може да са поне пет години, ако се спазят всички процедури и на гражданите това няма да се хареса, каза министърът.

Инвестиционният процес е свръхбюрократичен. Необходимостта от реформа там се знае и има съгласие между всички участници в процеса, както и от всички политически сили. Ние възнамеряваме да предложим реформа в Закона за устройството на територията (ЗУТ), която да облекчи инвестиционния процес, когато се отнася до работа по национални обекти, каза министърът и призова депутатите да подкрепят тази инициатива.

Към морето: По пътищата - тапи, влакове - закъсняват

Източник: БГНЕС