Трябва да има механизъм за взимане на решения, добави тя

ГЕРБ спечели повече от половината областни градове. Всички се обединиха срещу кметовете издигнати или подкрепени от партията. Това каза в предаването „Събуди се” народният представител от ГЕРБ Екатерина Захариева.

ГЕРБ остава в управлението, но при две условия

„Очевидно има друг тип задкулисна договорка, в Пазарджик всички се обединиха срещу кандидата, който ние подкрепяхме”, добави тя. Захариева даде пример с Габрово, където на втори тур ПП - партия с претенции, че е евроатлантическа подкрепя кандидата на „Възраждане.

„ПП-ДБ не поискаха да направим коалиция, ние няколко пъти ги призовавахме да се подпише ясен механизъм за взимане на решения. Внасят се законопроекти, които са неподготвени добре. 90% от управленската програма не се изпълнява, което означава, че имаме сериозни проблеми. Трябва да има механизъм за взимане на решения. Научаваме неща от медиите, без да са съгласувани с нас”, подчерта Захариева.

Според нея има сериозен проблем в две посоки по отношение на Бюджета. „Приходите не са реалистични, което ще увеличи дефицита, който ще стане 5.5%. Заложените проекти за Северна България са нула”, добави народният представител.

Тя допълни, че без подкрепата на ГЕРБ Васил Терзиев е нямало да бъде избран за кмет на столицата. „Ние сме евроатлантическа партия”, каза още Екатерина Захариева.

Целия разговор гледайте във видеото.