Това обяви наблюдаващият прокурор по делото

Книжката на Начо Пантелеев, обвинен, че е причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, е била отнета физически още след инцидента. Това обяви наблюдаващият прокурор по делото Йордан Кожухаров, секунди преди да влезе на среща с изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов. По думите на Кожухаров има издадено и постановление.

След смъртта на Ферарио Спасов: Сарафов се срещна с наблюдаващия прокурор по делото

Той обясни, че поради липсата на експертиза не може да бъде определена скоростта, с която се е движил автомобилът на Пантелеев. Наблюдаващият прокурор подчерта, че повдигнатото обвинение е за загуба на контрол над МПС-то поради хлъзгава настилка. Обвиненият мъж от Лясковец не е дал обяснения.

Досъдебното производство за тежкия пътен инцидент е иззето от Окръжна прокуратура-Велико Търново. Ръководството и надзорът на разследването ще се извършва от Окръжна прокуратура-Ловеч. Решението за това е на Борислав Сарафов. Върховна касационна прокуратура започва проверка на работата на прокурор Йордан Кожухаров за три години назад, посочват от държавното обвинение.

След срещата прокурорът обясни, че според Сарафов мярката трябвало да бъде "парична гаранция", а не "подписка". Йордан Кожухаров каза, че се е предоверил на разследващите.