Тя разказва в спектакъл историите, съпътстващи живота ѝ

Наричат я гранд дамата на българския джаз. Има филмова история и много драматични обрати в живота си, емблематично бягство зад Желязната завеса и още по-драматично завръщане в демократична вече България. Разказва в спектакъл историите, съпътстващи живота ѝ, спектакълът ѝ се казва "Моят глас".

Камелия Тодорова за детството, тайните и разочарованията от любовта (ВИДЕО)

"Първото ми завръщане в България беше на Коледа през 1990 г. Година по-късно подадох документи за отказване от българско гражданство, за да взема немски паспорт.  Когато реших да остана, трябваше да подам документи, за да си го върна. Три години стоях без българско гражданство, стоях с временен паспорт. Системата много бавно функционираше. Оттогава съм чужденец в своята държава. Останах тук, защото смятах, че където и да отида, ще ми бъде трудно с две деца и без протекция", посочи тя.

По думите ѝ преходът още не е започнат. "Тези, които са в парламента, са част от Държавна сигурност. Идвам от дисидентско семейство, с рогата напред успях да се преборя. Не съм пробивна и нахална, аз съм нежен и възпитан човек, трудно е да се живее така в днешно време", смята Тодорова.  

Целия разговор гледайте във видеото.