12-метровият норвежки смърч беше поставен преди 2 седмици

Националната коледна елха пред Белия дом падна във вторник следобед заради разразилите се силните зимни ветрове, предаде Асошиейтед прес. 

Дървото - 12-метров норвежки смърч от националната гора Мононгахела в Западна Вирджиния, беше поставено само преди две седмици в Елипсата на Белия дом, известна като Президентския парк. 

Според Службата на националните паркове елхата е паднала около 13.00 ч. във вторник заради силни пориви на вятъра, достигнали до 74 км/ч на близкото национално летище "Рейгън".

От ведомството посочиха в имейл, че след подмяна на скъсан кабел, коледната елха е била изправена отново към 18.00 ч. в рамките на същия ден. 

"МАГИЯ, ЧУДЕСА И РАДОСТ": Първата дама на САЩ показа украсата на Белия дом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Запалването на светлините на коледното дърво е ежегодна празнична традиция на Белия дом с обратно броене и музикални изпълнения. Тазгодишната елха е нова и заменя по-старо дърво, което според Службата на националните паркове е развило гъбично заболяване и игличките му са покафенели и са опадали. 

Коледната украса на Париж - красива, но и икономична (ВИДЕО)

По план светлините на коледната елха трябваше да бъдат запалени в четвъртък. От Белия дом не съобщават дали инцидентът от вторник ще забави традиционното им запалване. 

Източник: Елена Христова, БТА