Темата коментират общинските съветници Диана Тонова и Симеон Ставрев

Поредният четвърти опит за избор на председател на Столичния общински съвет и разговорите между отделните групи коментираха Диана Тонова, общински съветник от МК „БСП за България“, и Симеон Ставрев, общински съветник от ПП-ДБ-СС в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

По време на преговорите стана дума за политики, но не и за избор на председател на СОС, каза Тонова. Разговори не се водят по темата, единствено се говори в публичното пространство за необходимост от подкрепа, допълни тя. Ставрев посочи, че за поредна седмица се организират срещи, но по време на тях се говори и за политики, и за търсене на подкрепа.

Зографски за Столична община: Ще следваме сегашните договори, но ще следим и ще налагаме глоби

Тонова е на мнение, че в София вече се виждат неравенствата между хората, което е било акцент по време на предизборната кампания за всички политически сили. По нейни думи този въпрос може да се постави на масата за обсъждане. Ставрев смята, че социалните проблеми са важни за всички партии, но ПП-ДБ-СС са най-голямата група в СОС и е правило най-голямата група да излъчи председател.

Отложиха делото на Григорова срещу избора на Терзиев за кмет

Ставрев каза, че от ПП-ДБ-СС застават категорично зад кандидатурата на Борис Бонев, тъй като той е с най-много преференции. Тонова посочи, че няма да подкрепят Бонев, тъй като искат да се изяснят приоритетите на управлението. Гостите обясниха, че е възможно в четвъртък да излязат нови кандидати. Тонова смята, че ако ГЕРБ издигнат свой кандидат това означава, "че се върви в посока разбирателство, а интригата с БСП ще отпадне веднага“.

Повече гледайте във видеото.