Няма ДНК експертиза, която да установява, че Колев е бил в някой от автомобилите, твърди адвокатът му

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев, задържан за грабежа на инкасо автомобила от 15 ноември 2022 година. При инцидента, станал до голям столичен търговски център, бяха откраднати над 5 милиона лева. Според магистратите има опасност той да извърши ново престъпление, но не и да се укрие.

ЕКСКЛУЗИВНО: Намериха грабителите, задигнали над 5 млн. лв. от инкасо в София

Сумата от близо 5,3 млн. лева, която беше открадната от грабеж на инкасо автомобил на 15 ноември 2022 г. не беше спомената нито от прокуратурата, нито от защитата. Според обвинението, петима души са участвали в престъплението. Анонимен свидетел е разказал, че в началото на годината Колев го е извикал и му е предложил в грабежа. Колев е трябвало да осигури оръжията, а други хора – колите, с които да бъде извършено това престъпление. Експертиза от записите за видеонаблюдение в София, е показала, че в една от колите е бил именно Колин Колев.

Според защитата показанията на анонимния свидетел са разпокъсани, неясни и без конкретика. Над година Колев не е извършвал друго престъпление и сам е отишъл в СДВР, когато е разбрал, че в дома му се извършва обиск.

От петимата участници в тази престъпна група, двама са неизвестни, един е в затвора, защото изтърпява присъда по друго дело, Колев остава в ареста, а трети все още се издирва.

ВЪОРЪЖЕН ГРАБЕЖ: Откраднаха 1 млн. лева от инкасо автомобил в Перник (ВИДЕО)