Koй е арестуваният в София 27-годишен мъж и как е опитал да изнуди собственика

Преследване заради крадена кола и ранени полицаи след катастрофа с три полицейски автомобила – така изглеждаше екшънът в София, разиграл се в понеделник вечерта. При акцията беше задържан 27-годишен мъж, докато получавал откуп на стойност 23 000 лева за крадена кола.

При ареста обаче мъжът е опитал да избяга и се стигнало до преследване с униформените, при което са пострадали и полицаи.

След гонка: Задържаха мъж с 23 000 лв. откуп за крадена кола, има пострадали полицаи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Всичко започва преди седмица, когато задържаният похищава луксозен автомобил, свързва се със собственика му и иска откуп. Някъде там се стига и до въпросната сума. Уговарят се за ден и място, на което да бъде предадена колата и сумата – на „Ботевградско шосе”.

Малко след като криминално проявеният 27-годишен мъж, взема парите, започва преследване. Опитва се да го спре автомобил на полицията, който не е брандиран, но е със сигнална лампа. Заради високата скорост, с която са карали, други два полицейски автомобила, също небрандирани, се блъскат в тях и така се стига до катастрофа с общо четири коли.

Двама полицаи са откарани в болница без сериозни наранявания, съобщи Николай Пелтеков, началник на сектор "Престъпления, свързани с МПС". А мъжът, похитил луксозната кола, беше задържан. До късно снощи продължиха разпитите на място.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.