Мъжът е обвинен за заплахи към политици и магистрати

Полицията задържа в София Илко Захариев. Той стана известен с прозвището Червения пират. Според властите мъжът изпращал заплашителни имейли към магистрати, кметове и обществени личности. В столицата Захариев водил скитнически начин на живот. Установено е, че бил автор на бомбени заплахи към училища, молове и Агенция „Митници”. Червения пират е родом от Сливен. Негови съседи, които той също е заплашвал, споделиха, че бил диагностициран с раздвоение на личността.

Червения пират - 35-годишен мъж, от ноември живеел в София (ВИДЕО)

Родителите му са разведени. В блока, в който е израснал мъжът, е имало общо събрание, заради проблеми с него. Венета Попова е учител и познава Илко отдавна, защото в Сливен живеят врата до врата. Преподавала му е по химия. Казва, че от много години той имал психични проблеми, но била изненадана от новините. „Той завърши с отличен успех гимназията. Интелигентен е и дори кандидатства за архитект, но не го приеха”, спомня си жената.

Съседката разказа, че на вратата на апартамента, в който живеел Червения пират, бил залепил бележки с подписа си, с които заплашвал останалите живущи в блока. Пишело че, ако тропат, той ще стреля. Събранието на блока било именно заради заплахите. Направили и подписка и я внесли в полицията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase