Вижте историята на Шаазия Адам и нейната мисия

Шаазия Адам е моден дизайнер от Мозамбик, който създава стилни и ежедневни дрехи. Тя планира да развие марката си и да я изведе на международния пазар.

Voice of America ни среща с младата жена, родена в семейство на творци.

Тя проявява страстта си към модата още от дете. На 12-годишна възраст Шаазия създава абитуриентски рокли за своите приятели.

Симон Лий: Жената, която създаде изумителната рокля от рафия на Зендея (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 16 години момичето получава и първата си покана да представи своите модели на Седмицата на модата в Мозамбик, което е едно от най-големите модни събития в света.

Младата дизайнерка разказва пред VOA, че колекцията, която е представила тогава е била в черно, бяло и златно.

Новото модно: Марковите дрехи втора употреба са хит по света

Шазая не е учила в професионално училище, а е развивала таланта си сама. И така до 2010 г., когато се премества в Лондон, за да учи мода. Шазая завършва едно от най-престижните модни училища в света - Marangoni Fashion Institute.

И така тя получава шанса за стаж в ателието на Александър Маккуин.

Дизайнерката Ирис Ван Херпен и нейните творения, наподобяващи скулптури (ВИДЕО)

По време на пандемията от COVID-19 Шаазия стартира новата си колекция Mina. Дизайнерката казва, че Mina включва дрехи, направени от естествени материи и произведени в Мозамбик.

Шаазия търси сътрудничеството на местни художници и бижутери. Нейната основна цел е да установи връзка между различни творци от Мозамбик, с което да развие и местния бизнес, разказва VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 
Източник: Voice of America