Това е проект, планиран 40 години

Франсис Форд Копола се завърна в Кан с новия си филм "Мегалополис". Действието се развива в Новия Рим - фикционален мегаполис, съчетаващ характеристики на Ню Йорк, античния град Рим и Готъм сити. Копола представя битката между възрастния кмет на града Франклин Цицерон и урбаниста Цезар Катилина.

Мерил Стрийп получи почетна „Златна палма” в Кан

Копола планира този филмов проект в продължение на 40 години и дори инвестира личното си състояние в него, продавайки лозята си. В Кан американският режисьор ще се бори за трета,  "Златна палма". Той вече е носител на две статуетки - за "Разговорът" от 1974 г. и за "Апокалилпсис сега" през 1979 г.  

„Всички тези прекрасни актьори и хора бяха моето семейство. Както казва един от героите Сезар,  ние всички сме едно семейство. Всички сме като братовчеди. Ние сме едно", каза режисьорът.

Ева Грийн пред NOVA: Истински се вълнувам да бъда част от журито в Кан

В главната роля на Цезар влиза актьорът Адам Драйвър. “Когато имаш опит в театъра, си подготвен, че всичко се случва на живо и е възможно да допуснеш грешка.  Такова беше и усещането на снимачната площадка, като експериментален театър. Получи се дори още по-вълнуващо и това наистина се отрази на  заснемането. Мисля, че този филм е единствен по рода си”, сподели актьорът.

След него пред камерата на NOVA се спря и един от главните герои в продукцията – Джон Войт. "Наистина беше удоволствие за мен да работя в България. Киностудиото в Бояна е невероятно и хората, които работеха там бяха страхотни. Всеки знаеше какво прави и беше наистина чудесно да работя там”, сподели Войт за престоя си в България. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase