Бившият областен управител на София посочи основните си приоритети

Кандидатирам се за депутат, защото станах свидетел на много несправедливости и въпроси, които могат да бъдат променени, но това не може да се случи от позицията на областен управител. Това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS кандидатът за депутат от ПП-ДБ Вяра Тодева, която е бивш областен управител на София.

Тя посочи, че фокусът ѝ е да се промени институтът на придобивната давност. „Много хора губят имотите си заради този институт“, каза Тодева. Тя обясни, че съществува порочната практика всеки да може да придобие имот, ако е полагал грижи за него в рамките на 10 години. За целта се изисква той да посочи трима свидетели.

Буруджиева и Стоянов: Липсват предизборни дебати на лидерско ниво

Тодева каза, че е важно да се направи регистър на държавната и общинската собственост, което трябва да бъде разписано в законодателството.

Политикът заяви, че промяната в Конституцията, засягаща работата на Народното събрание по време на предизборна кампания, е положителна стъпка, благодарение на която увеличението на пенсиите ще остане 11%.

Друг приоритет на Тодева е „борбата с третата власт, за която никой не гласува, а това са регулаторите, прокуратурата, които управляват живота ни".

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase