Георги Георгиев е привлечен като обвиняем за три престъпления

Започват разпитите на свидетели и вещи лица по делото „Дебора”. В Районния съд в Пловдив ще бъде проведено поредното заседание срещу подсъдимия Георги Георгиев. Той е привлечен като обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин за 18-годишната пострадала Дебора, многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство.

Дебора преди делото: Вече съм много изнервена, искам справедливост

Делото ще бъде гледано в четири заседания и при закрити врата, за да не бъдат оповестявани факти от интимния живот на двамата. На първите две дати - 31 май и 3 юни,  съдът ще разпита всички свидетели, а на вторите две - 5 юни и 26 юни -  вещи лица, изготвили експертизи по случая. Първа за разпит ще застане пострадалата Дебора Михайлова.

С надежда за бърз и справедлив процес Дебора Михайлова пристигна в съда. И беше разпитана първа. „Честно казано мисля, че съм психически готова да се изправя, така, че не смятам, че ще бъде голяма трудност за мен вътре. Аз реално всеки ден се връщам назад”, посочи тя.

Според адвокатите ѝ сега предстои най-важната част, която да опише какво точно се е случило между Дебора и Георги Георгиев. Това ще изяснят с показанията си свидетелите, които ще бъдат разпитани. „Сега най-важната част е да се съберат и изясняват доказателствата, които са събрани от следствието”, каза адвокатът Слав Даскалов.

Срещу Георги Георгиев са повдигнати три обвинения за причинена, с особена жестокост и по особено мъчителен начин за пострадалата, многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани за убийство.

„Поддържаме и трите обвинения. Считаме, че към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за предаване на подсъдимия на съд”, твърди наблюдаващият прокурор Ивелина Косева.

Защитата на подсъдимия поиска делото да бъде отложено, тъй като не са успели да се запознаят с част от доказателствените материали, но съдът им ги предостави веднага. 

„Познавайки фактите от цялото производство, се съмнявам, че делото ще приключи с осъдителна присъда за виновното лице”, каза в ефира на „Здравей, България” адвокатът Делян Славов.

Дебора Михайлова не скри радостта си, че скоро е представила за първи път песента, която посвети на нападателя си, както и вълнението от абитуриентския си бал. „Уникално, уникална емоция. Един път се изживява такова нещо. Съжалявам, че няма да имам втори път бал”, сподели тя и  отбеляза, че ще настоява за справедливост. „Всеки трябва да си понесе последствията”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase