От БСП и от "Възраждане" заявиха, че няма да отидат

Депутатите се събират на извънредно заседание точно в 15 часа. То беше насрочено от зам.-председателя на парламента Росица Кирова по искане на ПП-ДБ.

В дневния ред на извънредното заседание има две точки. Първо депутатите ще обсъдят дали да задължат министъра на здравеопазването да ускори процеса по подписване на Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване". Целта на този договор е да бъдат увеличени заплатите на лекари, медицински сестри и санитари. Очакванията са и да предприеме действия за прилагане на санкции при незаплащане на предвидените трудови възнаграждения.

Извънредно заседание на парламента в неделя

След това ще бъде изслушан и служебният премиер Димитър Главчев за скандала около българската позиция за геноцида в Сребреница. Всичко това обаче, ако в пленарната зала има необходимия брой народни представителите и има кворум. От ГЕРБ смятат, че от ПП-ДБ се стремят да използват парламентарната трибуна за предизборни цели.

Позицията на БСП е да не отидат на заседанието. Причината, според социалистите е, че в дневния ред нямало да бъдат включени две точки, за които не настояват - а именно парламентът да гласува, че България няма да изпраща войски в Украйна и предоставени оръжия да не се използват за обстрелване на цели на територията на Русия. От „Възраждане” също няма да участват в извънредното заседание. Какъв ще бъде ходът на останалите политически сили ще разберем в 15 часа. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase