Над 14 000 цигли и керемиди са дарени до момента

Община Велико Търново откри сметка за дарения в подкрепа на хората от няколко населени места, чиито домакинства и домове бяха засегнати от градушката на 12 юни 2024 година. Най-значителни са материалните щети в селата Малки чифлик, Шереметя, Къпиново, Церова кория и Арбанаси.

След унищожителните градушки: Автокъщи разпродават счупените коли с големи отстъпки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Продължава работата на комисиите на Община Велико Търново, сформирани от кмета Даниел Панов. Екипите са на терен и по списък, предоставен от кметовете на населените места, оглеждат всички пострадали имоти за увредени покриви, прозорци и фасади. На място се съставя се цялата необходима документация, която да послужи за отпускане на еднократна държавна помощ на засегнатите домакинства.

Над 14 000 цигли и керемиди са дарени до момента за селата Шереметя, Малки чифлик, Къпиново и Церова кория. Очакват се още доставки и през следващите дни. Организацията по разпределянето се прави от кметовете на населените места.

Даренията могат да бъдат направени по банков път на името на:

Община Велико Търново

Сметка за дарения, основание: Природно бедствие на 12.06.2024 г.

Общинска банка АД – град Велико Търново

IBAN: BG43 SOMB 9130 8424 7612 44

BIC: SOMBBFSF

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов благодари на всички, които се отзовават и помагат на хората от засегнатите населени места в община В. Търново.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase