Можехте да гледате срещата на живо с картина в Gong.bg

Отборите на Полша и Австрия завършиха при резултат 1:3 в мач от група D на UEFA EURO 2024. Двубоят стартира в 19:00 часа на "Олимпиащадион" в Берлин. "Червените" поведоха още в началото на срещата с гол на играча на "Фейенорд" Гернот Траунер. "Дружина полска" изравни с попадение на футболиста на "Истанбул Башакшехир" Кшищоф Пьонтек в 30-ата минута.

В средата на втората част австрийците отново излязоха напред в резултата с гол на играча на "РБ Лайпциг" Кристоф Баумгартнер. Капитанът на Вундертима Марко Арнаутович пък увеличи преднината за отбора си от дузпа.

Сблъсъкът можехте да наблюдавате на ЖИВО С КАРТИНА на Gong.bg.

Звездата на "Лудогорец" Якуб Пьотровски стартира мача като титуляр. Двата тима започнаха с фалстарт на форума в Германия, губейки съответно от Нидерландия и Франция. Така сега се борят да запазят живи шансовете си за продължаване към осминафиналите на турнира.

Важно за „Дружина полска“ бе дали Левандовски ще бъде готов за тази среща, като още преди началото на UEFA EURO 2024 се спекулираше, че нападателят ще пропусне само първата среща на тима и ще бъде готов за втората. В крайна сметка той остана на резервната скамейка.

В последните три срещи между Полша и Австрия има две равенства и една победа за поляците през 2019-а година.

Днешният сблъсък бе ръководен от турския съдия Халил Умут Мелер.

Програма за 21 юни: 

16:00 ч. Словакия - Украйнa - 1:2.

19:00 ч. Полша - Австрия - 1:3.

22:00 ч. Нидерландия - Франция - гледайте по DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg

Футболните фенове ще могат да проследят двубоите от UEFA EURO 2024 по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3, в каналите от премиум пакета DIEMA XTRA, както и онлайн на стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA, и в спортния портал Gong.bg

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase