Следобед избирателната активност достигна 25%

Частични местни избори се провеждат в три региона на България днес. В Хасково и Борован гласуват за общински съвети, защото вотът от есента беше касиран.

60% от комисиите в Монтанско - без грешки на изборите

Малко след 07:00 часа сутринта всички 152 секции отвориха врати за избирателите.

В 10 секции част от членовете не са се появили. В 8 се е наложило да бъдат сменени.

„Наложи се наистина ние да звъним на всеки един от членовете, да се събере нужният кворум”, обясни Добромир Якимов, председател на ОИК – Хасково.
 

В няколко секции се появиха проблеми с машините. В една от тях беше преминато изцяло на хартия, което разочарова част от избирателите.

Вяло беше и откъм сигнали и жалби за нарушения.

„Имаме само устни сигнали по телефона, които са постъпили и обработени. Само една секция сме посетили на място. Сигналът е за агитация както вътре, така и отвън, не на български език, съответно при посещение такава не беше установена”, заяви Десислава Филипова-Рангелова, зам.-председател на ОИК – Хасково.

Следобед избирателната активност достигна 25%. Въпреки че масово секциите пустееха, имаше и такива, където се трупаха опашки - като тази в квартал „Република”.

„Винаги е така, има си хора, през целия ден. Понякога има с машина, но по-рядко и затова става струпването, тъй като избирателите искат основно да гласуват с хартия”, обясни Милена Чанкова, председател на СИК 60 – Хасково.

331 са кандидатите за общински съвет. Записаните избиратели са над 77 000 . 

Повече гледайте във видеата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.