Едни срещу други се изправиха ДПС и „Възраждане”, както и ГЕРБ и ПП-ДБ

Заседанието на НС беше белязано от скандали на тема разединението в ДПС. Както и смените на областни управители от служебното правителство. Едни срещу други се изправиха ДПС и „Възраждане”, както и ГЕРБ и ПП-ДБ.

Конфликтът в залата започна заради въпрос към служебния премиера за смяната на областни управители по места. Според „Възраждане” част от новоназначените са свързани с ДПС.

„Вие сега се цепите, защото в желанието си да погълнете всичко и да смажете всеки по пътя си, забравихте най-важното, заради което бяхте създадени. Създадохте се да защитавате права и свободи. Вие сте превърнахте в тумор и ще бъдете изметени от политическата система на България, аз ви гарантирам”, заяви Костадин Костадинов.

„Няма как да се засегна от човек, който няколко седмици се изявява като фюрерче. Видяхме жалките ви опити да се превърнете в такъв, г-н Костадинов. В тази зала съм бил 25 години и такива като вас съм ги виждал да идват и да си отиват толкова безславно, колкото безславни са били опитите им да принизят ролята на ДПС”, заяви Йордан Цонев.

Намеси се и председателят на партията Делян Пеевски.

Пеевски: Темата дали ДПС се разпада не е на дневен ред, ние сме сериозна организация

„Няма да позволя на проруските партии да се гаврят с нашите хора. Нашите хора са първа класа и ще направя каквото трябва, за да не си позволява никой да има говори така. Проруските партии в лицето на „Възраждане” - днес това е много опасно. Да не си ги позволяват никога”, заяви Делян Пеевски.

Въпросът за рокадите в местната власт беше повдигнат от ПП-ДБ, които заподозряха координирани действия между ГЕРБ, ДПС и служебното правителство.

„Докато наблюдаваме политическия разпад в пленарна зала, статуквото действа координирано на ниво изпълнителна и местна власт”, заяви Богдан Богданов, ПП-ДБ.

„Както ние с ПП назначихме областните управители, а всяко служебно правителство още от началото сменя по 25 от 28 областни управители”, заяви Бойко Борисов. Той отрече да се е чувал с Ахмед Доган.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase