Огнеборци се опитват да го ограничат, за да не стигне до Петрич

Пожар, възникнал на територията на Северна Македония, е засегнал около десет декара площ от територията на България.

След като получават сигнал за пламналия огън в съседната държава, горски служители и пожарникари се отправят към границата, където се разполагат, за да не бъде допуснато навлизането на територията на България. 

Горски пожар бушува край Одрин близо до границата с България, има ранени огнеборци

През нощта са предприети действия по запалване на насрещен огън и опожаряване на голи площи, което да спре навлизането на пожара. Рано тази сутрин властите от съседната страна вдигат хеликоптер, за да се огледа мястото.

За БТА директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Валентин Василев каза, че от българска страна е направена ивица и има дежурство от автомобили по самия периметър на разпространение. Очаква се багер да разшири направената ивица. Пожарникарите от българска страна държат постоянна връзка с колегите си от Северна Македония, посочи комисарят. 

Междувременно 65 декара са засегнати при пожар в частна горска територия в Осогово. Там борбата с огъня продължава. Локализиран е и пожар в землището на село Фролош, там засегнатата площ е 20 декара, от които 10 са с върхово опожаряване.



Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: "Фокус"/БTA